Pietkadul: Handgemaakt Keukentextiel – Made in Belgium

Pietkadul is sinds 16/08/2020 opgenomen op Duurzaam Leven, de ultieme referentiesite over duurzaam leven in Vlaanderen. Deze aanbieder is opgenomen in de rubrieken Duurzaam Shoppen en Duurzaam Wonen, en is actief vanuit West-Vlaanderen als online aanbieder.

Gecharmeerd door het aanbod van Pietkadul? Onderaan vind je alle contactgegevens en een contactformulier. Laat zeker ook je ervaringen met deze aanbieder achter in het commentaarveld onderaan dit artikel en hou het Pietkadul dossier in de gaten – regelmatig verschijnen hier nieuwtjes over Pietkadul en zelfs kortingscodes of flash sales.

Activiteiten

Pietkadul vervaardigt én verkoopt unieke keukentextiel producten. De producten zijn met de hand gehaakt in België. Lokaal dus want “Local is the new black”. Tot het aanbod van Pietkadul behoren o.a. pannenlappen, vaatdoekjes, onderzetters en tawashi’s (Japanse schoonmaaksponsjes of pannensponsjes).

Pietkadul kan ook steeds producten op maat maken met b.v. een specifieke kleur of met andere afmetingen. Dit maatwerk vormt één van de onderscheidende punten van Pietkadul.

Achter de Schermen

De naam Pietkadul klinkt op zijn minst vreemd. We gingen even te rade bij Elisabeth, initiatiefneemster en drijvende kracht achter Pietkadul. Zij licht toe: “Volgens het Vlaams Woordenboek is een ‘pietje kadul’ een typisch West-Vlaams woord om een lange pannenlap te benoemen, m.n. een lange doek om hete potten en  pannen van het vuur af te nemen.”

“Mijn grootmoeder zaliger gebruikte een pietje kadul om de pot met patatten af te gieten. Haar pietje kadul heb ik geërfd en ik gebruik het nog.”

Zo werd beslist om dit bijzondere woord – ter consolidatie van het bijzondere West-Vlaamse dialect én omdat alle producten in West-Vlaanderen worden gemaakt – te gebruiken als merknaam voor het initiatief.

Duurzaamheid

Alle producten van Pietkadul zijn gemaakt voor 100 % uit katoen. Er wordt uitsluitend katoengaren gebruikt dat is gemaakt in de EU met een Oeko-Tex® certificaat, Klasse I.

Oeko-tex Standard 100  bevat geen schadelijke stoffen. OEKO-tex is een test- en certificeringssysteem voor textiel. OEKO-tex heeft niet één standaard certificering, maar verschillende productclassificaties in milieuvriendelijkheid en op basis van het gebruik. Hoe dichter het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, des te strenger de eisen. Als een garen bijvoorbeeld het Oeko-tex keurmerk krijgt met klasse 1 (dit is de allerhoogste klasse), dan mag het garen in contact komen met de gevoeligste huid en dus ook de babyhuid.

Verder houdt OEKO-TEX in dat het garen milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het garen is geverfd met ecologische verf. De medewerkers werkten in goede arbeidsomstandigheden en werden niet blootgesteld aan schadelijke stoffen.

Goed om Weten

Pietkadul verkoopt enkel online via een eigen webshop. Vanaf een bestelbedrag van slechts € 20 zijn de verzendkosten gratis (binnen België). Regelmatig wordt het aanbod vernieuwd met nieuwe, originele producten. Het kleurenpalet van de onderzetters, pannenlappen en vaatdoeken is erg breed, waardoor het past bij eender welk interieur. Bekijk bij de pannenlappen zeker eens de vintage en retro LP stijl.

Tot Slot

Pietkadul heeft een webshop waarop handgemaakte keukentextiel producten, made in Belgium, worden aangeboden, bestaande uit duurzame materialen. Door te shoppen bij Pietkadul steun je een lokale ondernemer die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, en geef je je keuken een tikkeltje extra karakter tegen een meer dan betaalbaar tarief.
Jouw mening interesseert ons!

Reageer

Duurzaam Leven
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart